fbpx

Időszakosan alkalmazható méregtelenítő kúrák

A teljesség igénye nélkül néhány a leghatásosabb, és legelterjedtebbek közül.
1. Barna rizs kúra

Időtartam: 2-5 nap
Étkezés: Főtt barna rizs fogyasztása a napi étkezések ritmusában és helyett
Ital: Mentes ásványvíz vagy szűrt víz. Minimum 2-3 Liter/nap
Jótékony hatásai: Szinte mindenki elvégezheti (allergiások kivételével). Nem szabályozott az elfogyasztott mennyiség. Koplalásra nincs szükség. Letisztítja a gyomor és a belek faláról a rárakódott nyálkaréteget és magába szívja azt. A teljes emésztőrendszert áttakarítja, a mérgezőanyagok a széklettel távoznak.
Jó tanács: a szervezeted legyengülhet a kúra alatt, így a fizikai terhelést ehhez mérten csökkentsd.

2. A máj gyors méregtelenítése

Időtartam: 1 -2 nap

Hozzávalók:

  • Keserűsó (100 g)
  • 1 db rózsaszín nagy grapefruit
  • 2 dl extra szűz olíva vagy kókuszolaj
  • 0,8 dl mentes ásványvíz vagy szűrt víz

A kúra napján, könnyű reggelit egyél, és ne megerőltető ebédet (salátát) ebédelj. Az alábbi időpontokban idd meg a négyfelé osztott keserűsót (25g és 0,2 dl víz elegyét) 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. Az első ital után még nem biztos, de a másodiktól kezdve valószínűleg sok időt fogsz a mellékhelyiségben tölteni, bőséges székleted lesz. A szervezet magába szívja a magnéziumot, miközben megszabadul a felesleges méreganyagoktól és ételmaradékoktól. A máj és az epevezetékek elernyednek este 22.00-ra. Ekkor idd meg a 2 dl olajból (válaszd a számodra megfelelőt) és a grapefruit levéből (csak a levet használd!) kevert italt. Ezután feküdj le, és lehetőség szerint fel se kelj reggelig. Reggel megint lesz bőven székleted, annak ellenére, hogy tegnap szinte minden távozni látszott belőled. Most azonban a májból távoznak a méreganyagok. Apró golyócskák (kövek) formájában. Ezek porózus felülete és belseje ad menedéket a parazitáknak. Gyomormérgezések, fertőzések, nem múlnak el a máj méregtelenítése nélkül. Ezen folyamatok során, a felgyülemlett epétől, a kórokozóktól, méreganyagoktól is megszabadulsz. A nap hátralevő részében könnyebb étkezéseket iktass be (leves, főzelék, stb) és pihenj sokat.grapefruit

Jó tanács: a kúra ideje alatt ne egyél semmit. Amennyiben kiszáradás jeleit észleled, igyál szűrt vizet. Cukorbetegek és legyengült szervezetűek, ezt a kúrát ne alkalmazzák.

Hogy én mit ajánlok e témában? Ehhez ideklikk.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a blog Facebok közösségéhez itt, hogy ne maradj le a további bejegyzésekről!

Kép1, Kép2

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet