NEEM-et mondok!

Indiában a Neem fa az “Istenek fája”, és a “mindent gyógyító” elnevezéseket kapta. Nálunk még kevésbé ismert, azonban a bioboltok polcain és egyes biokozmetikumokban megtalálható.Kutatások bizonyítják, hogy a Neem-olaj az alábbi pozitív tulajdonságokkal bír:

– féreghajtó: segít megszabadulni a parazitáktól, férgektől
– gombaölő: (lábgombák, sömör) candidiasis ellenszere
– vércukorszint-csökkentő
– nemcsak elpusztítja a vírusokat, de gátolja a kifejlődésüket is
– természetes fogamzásgátló
– nyugtató hatásával csillapítja a stresszes állapotot
neem2

Legfőbb hatása azonban a bőrfelszínen mutatkozik. Magas zsír- és alacsony terpén tartalmú, antioxidáns hatása magas. Ettől válik igazán hasznossá érzékeny- és irritált bőrfelületek kezeléséhez. Sok ember Indiában a Neem szappant használja problémás (pikkelysömőrös, ekcémás, pigmenthiányos, ráncos, pattanásos, száraz, fekélyes, szemölcsös) bőrbetegségek kezelésére. Fogkrémek összetevőjeként is előfordul, sőt, szájhigéniai esetek kezelésére is használják, a fogínygyulladás, a fogínysorvadás, a fogkő remekül kezelhető vele.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Make Eat Happen facebook közösségéhez. itt.
Kép1, Kép2

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet

Hello