fbpx

Shirodhara kezelés: migrén, alvászavarok, őszülés, látás zavarok…stb kezelésére

Ma egy nagyon régi, ayurvédikus kezelést -SHIRODHARA-próbáltam ki a Karma ayurvéda budai központban.

A címben említett problémák kezelésén túl, idegrendszeri anomáliák esetén  is javasolt, mint a korunkban oly gyakori STRESSZ  által okozott, szorongás és pánikbetegség. Jógikus értelemben a hypothalamust serkenti/nyugtatja, ezáltal a “harmadik szem” megnyílhat a kezelés hatására.

Mélyen nyugtató hatású, szinte meditatív állapotba kerülünk. Egy köztes térbe, ahol nincsenek zavaró külső tényezők, csak mi magunk, magunkkal. Érdekes utazás, hinni nem kell benne, csak átengedni magunkat.

Egy kellemes fejmasszással kezdődik a terápia, majd a test-hőmérsékletű speciálisan erre a célra kevert indiai olaj finoman masszírozza a homlokunkat, amíg teljesen ellazulunk.

Felkelve a mély, nyugalmas pihenésünkből, egy indiai teával várnak minket itt a központban, majd kellemesen feltöltődve , kiléphetünk megint a minket körbevevő, rohanó világba. De már tudjuk, van olyan lét, ami csak a mienk, és belülről fakad, nyugalmat áraszt.

Őszintén ajánlom, próbáljátok ki. ( lehetséges, hogy nem vagyunk elsőre rá készek, hiszen egy jógatanár sem engedi a skorpió állást egy gyakorlónak, aki kíváncsi, de még fejen állni sem tud egyedül…)

Kapcsolódó cikkek