fbpx

Karácsonyi kókuszos

Karácsony nem létezhet kókuszos süti nélkül. Íme egy gyorsrecept, ami amellett, hogy egészséges, hamar elkészül és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Mandulás Kókuszos Truffle

Hozzávalók:

– 1 ¼ csésze finomra darált szárított kókusz darabkák (kávédarálóban,vagy kézi turmixgéppel)

– 2 1/4 csésze darabos szárított kókusz darabkák

– Vanília rúd

– 2/3 csésze Agávé szirup

– 7 evőkanálnyi kókuszvaj = szűz kókuszolaj (VCO)(folyékony állapotában-25C felé melegítve- kimérve) + kókusztej + apróra darált kókuszreszelék összedolgozott keveréke.

– ½ csésze mandulabél

– ¼ teáskanál tengeri só

– 1 tábla étcsoki

coconut truffle with almond1

 

Elkészítés:

Helyezzük a kókuszreszelékeket egy edénybe és keverjük el a lehántolt vaníliarúddal. Kis darabokba osztva legyünk biztosak, hogy a vanília egyenlő mértékben osztódik el. A nagyobb darabokat vegyük le és újradarabolva osszuk el ismét a gombócokon.

Duplafalú edényben melegítsük fel a kókuszolajat, kevergessük közben, és lassan adjuk hozzá az agávészirupot, míg elvegyülnek. Ezt öntsük a kókuszalaphoz, majd rakjuk az edényt a hűtőszekrénybe. Kicsit keményedjen ott meg mielőtt a formákat kialakítjuk. Néha kevergessük át hűtés közben is, hogy egységesen keményedjen fel. Kb. 20 perc múlva elég kemény lesz ahhoz, hogy tökéletes labdácskákat gyúrjunk. Használhatunk egy fagyi adagoló kanalat is, amivel a következő sorrendiséget tartsuk. Formázzunk egy kis labdacsot, nyomjunk bele egy mandulát, majd tömjük be a lyukat, utána még egy mandula….betömjük a lyukat, és csináljunk neki egy lapos alapot. Hűtsük le az így készült labdacsokat, akár a mélyhűtőt is használva (kb. 25 percig) amíg elég kemények lesznek.

Egy villa segítségével mártsuk a golyócskákat a megmelegített étcsokoládémasszába, majd hagyjuk megdermedni a csokit.

cctruf-1

Variációk: Használhatunk mandula helyett: pisztáciát, mogyorót, diót is.

Jó étvégyat hozzá!

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet