fbpx

Spirituális utam

36 éves koromban egy barátom vitt le a Gyémánt út buddhista központba, ahol megismertettek a Buddhizmus és a meditáció alapjaival. Találkozásom a 17-ik Karmapával -és a tőle kapott beavatás-áldás- 2005- ben elmélyítette és beiktatta a tudatosság gyakorlását és a meditációt a hétköznapjaimba.

3 év múlva Thaiföldre, majd Balira utaztam, hogy jógát, jógafilozófiát (Hatha és Ashtanga) tanuljak. Rengeteg alázatot és türelmet tapasztaltam miközben a” Jóga 8 lépcsője „beiktatódott az Életembe, teljesen megváltoztatva azt. A buddhista alapok tökéletesen kapcsolódtak a mindennapos jógagyakorlásomhoz. Egyszerre éreztem magam energetizálva, kiegyensúlyozva, megbékülve testi, lelki, tudati szinten.

Hiszem, hogy mindezen módszerek a keleti tradíciókon (jóga, ayurvéda, buddhizmus, reiki és meditáció…) alapulva nyerik hitelességüket. Több ezer éves tapasztalás talaján állnak.

Számomra a HITELESSÉG elengedhetetlen. Tanulmányaimat ezért, Keleten, a „gyökereknél” kezdtem. (Azóta is folyamatosan gyakorlok, fejlesztem magam.)

A különböző természetközeli népcsoportok életmódjából fakadó hagyományok, megfigyelések és tapasztalások megkérdőjelezik a nyugati emberek beidegződéseit, paradigmáit, hiedelmeit, melyek családi és egyéb (külső, felvett, reklámozott) mintákat helyeznek előtérbe. Az információk áradatában (internet, magazinok, média, számtalan online felület, stb.) nehéz kibogozni a HITELES válaszokat, hiszen nem tudjuk nyomon követni ki pénzeli és publikálja a teszteket, szakkönyveket, termékleírásokat, élelmiszereken található feliratokat. Valójában kinek-minek higgyünk?

A teljesség iránti törekvésem miatt kiszélesítettem a tanulmányaimat:

  • Ashtanga jógaoktató /Ayurvédikus tanácsadó Yoga Alliance certified
  • Védikus életmód mentor
  • Jógapszihológia tanácsadó
  • Életmód tanácsadó
  • Étkezési tanácsadó és táplálkozási ismeretek
  • Nyers étel séf

4 év mindennapos gyakorlás és több külföldön végzett Retreat, Workshop, Tanárképző után 2011-ben végeztem el az Ashtanga yoga és Ayurveda Tanácsadó a Yoga Alliance keretein belül. A Mysore stílusú ashtanga jóga gyakorlások, meditácók segítettek megtalálni a gyengeségeimet, megerősíteni pozitív oldalamat és arra inspiráltak, hogy a tapasztalataimat átadjam másoknak is.

Alázattal gondolok és hálás vagyok Gurumnak és tanáraimnak (Prem Carlisi & Radha Duplex, Fabrizio Boldrini, Shelley Smith, Bakos Attila….) amiért a Jóga tradíció teljes aspektusát tanították, tanítják nekem, átitatva azt saját inspiráló energiájukkal.

Jognyilatkozat:

Terhesség, fertőző, ragályos  és egyéb súlyos egészségügyi állapotok és nagyon legyengült immunrendszer esetén a Konzultáció  nem  javasolt. Betegség esetén, a Konzultációt egy hivatalosan akreditált  orvossal kezdje és ennek eredménye szerint fogjon Tisztítókúrába, vagy és bármilyen étrend, életmód változtatásba. Egy ilyen Ayurvedikus alapú Konzultáció, tanácsadás, semelyik részében nem szándékozik helyettesíteni egy részletes orvosi diagnózist vagy kezelést a betegsége, egészségi állapota  kapcsán. Mindössze egy kiegészítő tájékoztatásként, tanácsadásként szolgál.

KÜLDETÉSEM

Megtisztelő és hálás helyzetben érzem magam, hogy a hozzám fordulóknak segíthetek elkészíteni a személyre szóló Coaching, táplálkozási programjukat, & Diétájukat-étrendjüket (Ayurvédatipus, szupertáplálékok és Nyers étkezés kombinálásával) és kiválasztani a számukra megfelelő, rendszeres Mozgásprogramot, mely legjobb szándékommal a Jóga terapeutikus módszerei felé mutat, hiszen az, a Test, Lélek és Tudat egyensúlyának 6000 éves tradiciója, melyet napjainkban egyre többen kezdenek „felfedezni”.

 

A tapasztalataim és a tanulmányaim megosztásának lehetősége egy ajándék számomra, mely alázattal, türelemmel tölt el. E munkám és saját tudásom továbbfejlesztése az igazi kiváltságom.

 

„amikor a saját utadat kezded el járni, az az ÉLET. Te döntöd el mikor. Minden új nap egy lehetőség, hogy változtass. Te alakítod ki a körülményeidet, így legyél tudatában milyen ÉLETET kívánsz ÉLNI.”

CÉLOM

minél több ember legyen tisztában azzal, hogy valójában:

– milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetünknek?
– miből újul meg a sejtállomány és a szöveteink?
– pontosan mi van abban, amit ma megeszünk?
– milyen rövid és hosszútávú hatása lehet annak, amit megeszünk-megiszunk?

Ezek ismeretében a DÖNTÉS már mindenki sajátja, és felelőssége. Biztosítsunk magunknak és GYERMEKEINEK egészséges és tápláló ételt és életmódot! A gyorsételek, szénsavas üdítők, előre gyártott, tartósított ételek helyett, leginkább függőséget okoznak. Nem az életerőt, és az immunrendszert erősítik.

Szerintem az étkezési alapismeretek az általános iskolai tananyag részét kéne, hogy képezzék. Bízom benne, hogy ez előbb utóbb megvalósul, én addig ezen a felületen és munkámon keresztül tudom jobb példát tudok mutatni az embereknek, a világnak.  Mielőbb jut valaki hiteles információk birtokába, annál jobb. Én 35 éves is elmúltam, mire a DÖNTÉS megszületett bennem, és másként kezdtem élni. Remélem, hogy te sokkal korábban döntesz helyesen, és rajtad keresztül egy más minőségű életet adsz majd gyermekednek is.

Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk! Mosoly és napsütés!

info@makeeathappen.com