fbpx

Amit eszel, azzá leszel: Laktózérzékenység??? Betegség vagy népbutítás?

Mi is áll ennek a hátterében valójában?
Három FŐ TÉMÁVAL stresszelik az embereket –a táplálkozásuk kapcsán- az elmúlt évtizedekben:
-Laktóz
-Glutén
-Cukor
Mindháromról elmondom a véleményemet, kezdjük most az elsővel: LAKTÓZÉRZÉKENYSÉG.
Kezdjük az elején: Gyerekkoromban SENKI sem panaszkodott ilyen jellegű tünetekkel, nem jelezte az orvosa felé sem. (ma azt írják: „ hogy de voltak ilyen tünetek, csak az emberek nem fogták fel, vagy nem annak azonosították az orvosok”???)
Kérdem én: hogy lehetséges ez? Gyomorbajnak, fekélynek (ugye ezt a betegséget is műtötték, félrekezelték 2005 ig, amíg egy kutató megállapította, hogy savas gombák elszaporodása okozza, és nem kivágni kell, hanem a gombásodást helyrehozni, lugosítani..) gondolták???
A másik tévhit: az ember szervezete nem bírja feldolgozni, nem neki való a tehén vagy a kecske teje, nincs hozzá enzimünk sem…
Nem kell idő utazni, ma is elmehetsz az Alpokba, Erdély magasan fekvő legelőire, Pireneusokba…stb személyesen megtapasztalhatod az igazságot.
1, Ezeken a helyeken a mai napig a tehén, a kecske a magaslati legelőkön van kihajtva, ott legeli a friss füvez, virágokat, gyógynövényeket, friss vizet iszik. Nincs fékpor, smog, nincs szója/kukorica alapú drága tápszer.
2, A generációk óta tehén-kecske-juhtartással foglalkozó családok egyik tagja sem SZENVED EBBEN A TITOKZATOS LAKTÓZÉRZÉKENYSÉG „betegségben”, de még a tüneteit sem hordozza. Pedig a tejet, és az abból, készült termékeket: sajtokat, vajat, tejföl…stb fogyasztják.
3, Hagyják annyi tejet adni, amennyit az állat magától termel. A minőség nem megy a mennyiség rovására, mint az IPARI ÁLLATTARTÁS ESETÉBEN.
Így, amikor személyesen meglátogattam ezeket a családokat, (sokuknak direkt eladással foglalkozó üzletecskéjük van a gazdaságuk bejáratánál) elmesélve nekik a LAKTÓZ problémát, akkor elöször megkínáltak egy snapsszal, majd elmondják:

 

HOGY AZ NEM AZ Ő PROBLÁMÁJUK, HOGY A VÁROSI EMBER ELHISZI, HOGY A KÖZÉRTBEN KAPHATÓ DOBOZOS TEJ FELIRATÚ, ÉS MÁS TEJ TERMÉKEK TERMÉSZETESEN TARTOTT ÁLLATOK , VALÓDI TISZTA TEJÉBŐL KÉSZÜLNEK. Ök például csak wc papírért járnal le oda, a boltba. Arról elhiszik, hogy az, ami.
Hol rejtőzik a VALÓSÁG?
Az Élelmiszer ipar az egy Excel táblázat alapon működő, profit orientált iparág, aki a részvényesek hasznát, semmint a fogyasztók egészségét tekinti irányadónak. Aki elhiszi például, hogy 200 FT-ért , 140 gr egészséges TEJFÓLT kap a közértben, azt behálózta ez az iparág, vállvetve a marketing/reklám kampányával, ami ismét KÜLSŐSÉGEKRE (megjelenés, akció…stb) helyezi a fókuszt, semmint a MINŐSÉGRE, BELSŐ TARTALOMRA.
Az Állattenyésztés, Mezőgazdaság szintén iparág, így a fenti képletek ugyanígy igazak rájuk nézve is. Nézzük meg, az ipari keretek közt folytatott tehén, kecske, juhtartást. A tehenek tápszert kapnak, mert nem áll rendelkezésre akkora legelő, amekkora állatparkot tartanak összezsúfolva egy helyen.
Tehát eleve GMO vagy HIBRID állományból származó (kukorica, szója alapú) tápot adnak az állatoknak.
A nagyobb tejhozam elérése végett, óriási hormonmennyiségeket adnak a teheneknek, így azok tőgye, nem 30-40, de 50 -70-90 liter !!!! tejet tárol. Ezt a megnövekedett mennyiséget többszöri gépi, kézi fejéssel veszik le, ami irritációhoz, a csöcsök begyulladásához, gennyesedéséhez, vérzéséhez vezet. Ezt hatalmas antibiotikum adagokkal igyekszenek csillapítani. A pasztörizálás, és egyéb hőkezelések a kosz, trágya, szalma…egyéb gombák nagyrészét elpusztítja, de a Hormon és antibiotikumokat nem szűri ki. Nem beszélve, hogy a tehén mérete, súlyához kalkulált ilyesfajta adagok, nem csak eltérőek, de többszörösei az emberi súlyra számolt, emberi fogyasztásra készített ilyesfajta gyógyszerekének.
A fentiekből adódóan csak a józanész segítségével is eljutunk a megoldáshoz, mely szerint a tápokból, permetből, műtrágyával kezelt növényekből és a nagy mennyiségű beadott gyógyszerből származik a legtöbb ember testi reakciója, amit az allergia vizsgálaton, LAKTÓZÉRZÉKENYSÉGNEK, LAKTÓZALLERGIÁNAK titulálnak. Hiszen bármilyen pontosan azonosíthatók is az a SZEREK, amikre a test allergiás tűneteket ad, azok nem nevezhetőek meg, hiszen akkor a fenti iparágak, és azok beszállítói üzletét „sértené” meg a diagnózis.
AYURVÉDIKUS TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLETMÓDTANACSADÁS:

Kapcsolódó cikkek