fbpx

Fehérjeporok: amikor a NEMTUDÁS találkozik az üzleti szellemmel

Nagy örömömre, találkoztam ma ezzel a cikkel az interneten.

Rögtön “tollat” fogtam, hogy a Táplálkozási tanácsadásaimon, az Életmódtáborokban, és a sportolók által oly sokszor kérdezett/elhangzott PARADIGMA kapcsán ,itt is “tiszta víz kerüljön a pohárba”.

Tehát, ugorjunk neki:

– Fehérje “diéta” nem létezik, az emberi szervezetnek szüksége van rá, mint a Szénhidrátokra, zsírokra, vízre is. De a Zsírokból 2x annyi kalóriát nyer ki a szervezet, mint a többiből egyenként.

-Mindig a MINŐSÉG fontos , amit minden fenti összetevőből beviszünk.

-Túlzott fogyasztás épp oly káros, mint a megvonása bármelyiknek.

-Fehérjékből 22-23 fajta van (empirikus tudományunk aktuális képviselőinek pillanatnyi álláspontja szerint) ebből: 8-9 esszenciális. Ehhez képest a legtöbb FEHÉRJEKÉSZÍTMÉNYBEN ,a mennyiség növelésére törekednek, bár bizonyított, hogy azzal nem lehet pótolni az egyes fehérjetípusok hiányát.

-A legtöbb fehérjekészítmény ÓRIÁSI kiszerelésben kapható, érdemes elgondolkodni a MIÉRT-en???? JÓL NÉZD MEG A DOBOZON FELSOROLT ÖSSZETEVŐKET!!! Sok olyan anyagot fogsz találni, ami szervetlen, vagy kifejezetten nem egészséges. Viszont ezen FEHÉRJEPOR keverékeinek fogyasztása+ egy kis “ZSÍRÉGETŐ”, azt fogja eredményezni, hogy a bőr alatti rétegekben (ahová normális körülmények közt tárolódnának zsírlabdácskákban ezen méreganyagok) nem lesznek jelen, viszont az IZOMROSTOK között létrejönnek. (mint a Mangalica hús, amolyan “márványos” struktúrájú lesz az izom. De így viszont, teljesül a testedzők vágya, mert arányaiban, az izom TÉRFOGATA nő. (nem a tömege) Sokszor előfordul, hogy ha abbahagyjak a FEHÉRJEPOR/ZSÍRÉGETŐ kombo fogyasztását, akár 3 nap alatt is “ÖSSZEESIK” az izomzatuk, hiszen a szervezet KIMÉREGTELENÍTI az izomrostok közül a lerakódott méreganyagokat.

-A rizs, a kukorica, FEHÉRJÉI igen OLCSÓK, de tele vannak keményítővel, (akárcsak a burgonya) így lebontásuk, majdnem akkora energiába kerül, mint amit kinyer belőle a szervezet. A szója fehérjéi igen károsak( enzimbontó hatásúak) ,fejlettebb-tudományos nézőpontból is a belőle nyert LECITIN (mely majd minden élelmiszerben megtalálható) szintén nincs jó hatással a szervezetre.

-Az édesvízi algák (Chlorella, Spirulina) tartalmaz fajlagosan a legnagyobb mennyiségben fehérjét (70+ % -ban) , de ők is maximum 18 félét a 22-23 fajtából, amire szükség van. Nem beszélve arról, hogy méreganyag felszívását/kivezetését végzik a szervezetben, így csak kúraszerűen ajánlottak.        (1 hónapig maximum, évente )

-Az egyik legjobb választás a BIO KENDERMAG FEHÉRJEPOR. Melyben mind a 22-23 fehérje megtalálható, és normál fogyasztásban, 1 evőkanál, edzés mellé 2 evőkanállal bőségesen elég. Mellé/hozzákeverve, javasolt a BIO KAKAÓPOR is , mely rengeteg Magnéziumot, Vasat, Antioxidánst…stb tartalmaz, ébren, mosolygósan tart, és felgyorsítja az emésztést/anyagcserét is, így megoldva a GYÜMÜLCSCUKOR PARÁT” is.

Kapcsolódó cikkek