fbpx

Hatha jóga

Tudod mi a Hatha jóga és a Hatha flow jóga? Ha nem, most tisztába teszem ezt a két dolgot.

Hatha jóga: a Hatha jóga rendszere az ellentétes energiákat jeleníti meg. Meleg-hideg, tűz-víz, Yin-Yang, férfi-nő, pozitív-negatív. Ezen keresztül kísérli meg kiegyensúlyozni a testet és a lelket. A Hatha jóga fizikai pózokat (aszanák), tisztító technikákat, szabályozott lélegzést használ, a tudat lenyugtatását relaxáció és meditáció alkalmazásával éri el.
Hatha flow jóga: mint a Hatha jóga a Vinyasa is egy olyan meghatározás, amivel több dolgot is leírhatunk. Maga a Vinyasa jelen esetben egy mozgássorozatot jelent, különböző aszanák (sorozatok) gyakorlását építi fel a Napköszöntések köré. Fő eleme a légzésre végzett mozdulatok koordinációja. Néhány napköszöntéssel kezdődik a gyakorlást, mely előkészíti az intenzív nyújtást. Néha Flow-nak is hívják, ami az egyik aszanából a másikba történő folyamatos, dinamikus mozgást jelöli.

 

Jóga, reiki- csakratisztítás, táplálkozási- és életmód tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal (info@makeeathappen.com). Ne feledd, az általad kitűzött eredményeket személyre szabott edzés-, életmód- és mozgásprogrammal érheted el a leghatékonyabban!  Tegyél, egyél legyél másként.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Make Eat Happen facebook oldalához: itt.

 

 

 

Fotó: Kép1

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet