fbpx

Jóga és Detox tábor Koh Phanganon 2015. Január

Tapasztalás:

A jógában, vagy akár a hétköznapi életben történő változások során, az első lépésben elfogadóvá válunk. Elfogadjuk a jógatanár energiáját és a példamutatását, ahogy bevezet minket a jóga, az asanák, pranayama és a többi „lépcsőfok” világába.
Ugyanígy a táplálkozási konzultáció során, nyitottá válunk egy újfajta életmód előtt, hiszen az eddigi étkezési szokásainkat cseréljük le egy egészségesebbre, tudatosabbra.


De a valós ” tanulás” csak ezután kezdődik.
A saját tapasztalatainkon keresztül kerülünk közelebb a belső, valódi önvalónkhoz, és kezdjük elhagyni az anyagvilággal való azonosulásunk okozta szenvedéseinket.
A jógatáborunk Koh Phangan szigetén ezt segítette elő. Egy barátságos, pozitív energiáktól lüktető, mégis megnyugtató környezetben léptünk túl eddigi határainkon, és az elengedést gyakorolva, a pranayama tudatosításán keresztül tapasztalta meg mindenki a saját magában rejtőző végtelen lehetőségeket.


A reggeli smoothie elkészítése közben a csoport tagjai végigkóstolták a számtalan trópusi gyümölcsöt, a helyi zöldségeket, és a superfoodok tulajdonságainak megismerése után, összekeverték az aznapra kiválasztott céllal készült elegyet. Napról napra tapasztaltuk a jótékony hatásukat, és sokan reggeli kedvenccé választották ezt a könnyen, gyorsan elkészíthető italt, melyben minden szükséges tápanyag, vitamin, nyomelem megtalálható melyre a szervezetnek szüksége van.


Az elméleti órákon kiszélesítettük a jógaval kapcsolatos ismereteinket, betekintettünk az ayurvéda, az egészséges táplálkozás világába, és személyes kérdések megválaszolásával integráltuk a napi élményeinket, a saját életünkbe.
Összességében elmondhatjuk, hogy többé váltunk. Mindannyian. Pozitív hatást gyakorolva egymásra, emeltük egymás energiáját, együttérzéssel a csoport és az egyének fejlődését szemelőt tartva.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, és kívánom, hogy az itt elsajátított tapasztalások kihajtsanak, megerősödjenek és virágba borítsák a résztvevők   mindennapjait.
Találkozzunk a Márciusi Workshopon ugyanitt Koh Phanganon !
 

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet