fbpx

Ki képes velünk jógázni az On line, vezetett Facebook jóga órákon?

Sok visszajelzést kapok ezekkel az órákkal kapcsolatban, és úgy tűnik sikerült valamit “meghonosítani”, amire eddig -én nem is gondoltam-de nem is volt értékelhető precedens itthon. Elkezdtek a jógaoktatók On Line /Stream órákat adni, különböző felületeken. Számomra ez 2 dolog miatt is rendkívüli:
1-végre nyilvánosság elé léptek az “oktatók”, és látható, tapasztalható, a tudásuk, a stílusuk, a személyiségük, hitelességük, tapasztaltságuk abban, hogy kiket és milyen szinten képesek oktatni.


2-végre a jógázni vágyók, hamar ki tudják választani a számukra megfelelő oktatót, stílust, órákat.


Ez reménykeltő, mert részemről azt tartom fontosnak, hogy lássák a velem jógázók, (egy nyílt fórumon) hogy én is “emberből vagyok”= tehát elveszthetem az egyensúlyom, nekem is vannak nehéz napjaim-és bármennyire hihetetlen- több mint 10 éve, minden nap húzódik a lábam előrehajláskor….Ezzel azt szeretném mondani-amit az eddig velem, személyesen jógázók már hallottak-hogy én még sosem oktattam olyan embert, aki merevebb testtel állt a jógamatracra, mint én sok évvel ezelőtt.


Tehát: a mostani “Házi Karantént” -szerintem-használja fel-aki úgy érzi-egy kvantum ugráshoz. Lépjen bátrabban az Önvalója felé, befelé elindulva. Nem a színes futócucca csillogásán, vagy milliós biciklijének suhanásán keresztül, hanem befelé figyelve, a légzése ütemére mozogva. Az ÚT legyen a Testen keresztül, az Elméhez. Majd ennek irányításának megtalálása után, a saját Lelkünkhöz.


Erre jó a JÓga. Add át magad ezeken a napokon, lépj tovább az eddigi gyakorlásaidon, megszokott mozdulataidon, határaidon, lépj ki az ismeretlenbe, és annak határán érezd meg, hogy valójában itt-a szokatlanban- méreted meg önmagad, és tudsz egy picit többet tenni, vagy épp elengedni, vagy beleengedni magad egy jógapózba, ha úgy tetszik.


Használjátok ki ezeket a napokat, mert ki tudja, mikor lesz erre még egy ilyen lehetőség, és ennyi idő, hogy egy 5000 éves Rendszer bevált, tanúsított, tapasztalás módszerén keresztül, megismerjétek a bennetek lévő valós (nem iskolázott, belenevelt) képességeiteket…végre legyőzzétek a Személyiségeteket (azt, amivé neveltek, amivé a társadalmi, környezeti elvárások miatt váltál) és az Egyéniségeteket (képességek, érzések, tehetségek…) hangoljátok fel, és lépjetek a JELenben, EGYsÉG be Önvalótokkal, Lelketekkel, így Harmóniába a Világgal.

Kapcsolódó cikkek