fbpx

A kendert a legtöbben a levelei miatt ismerik, de a magjai ehetőek és magas tápanyagtartalommal bírnak. Megtalálható benne az emberi szervezet számára fontos összes esszenciális fehérje.

Az egészség megőrzése szempontjából más fontos elemeket és vitaminokat tartalmazó magot porrá őrlik, így könnyen belekeverheted joghurtba vagy smoothiekba (Lásd a lenti képen, ami egy Klorellas, kendermagos smoothie-t ábrázol). A kendermagban található fehérjék könnyen emészthetők és a szervezet rögtön felhasználja a szövetek, az izmok és hormonháztartás karbantartásához. A vérképzésben is fontos szerepe van, hiszen magas százalékban tartalmaz edisztint és albumint. A kendermag fehérjéi aminosavakban is bővelkednek, ezek segítségével alakul ki a szerotin és a dopamine, ami az agy működéséhez nélkülözhetetlen. A szervezet 10 fajtát képes előállítani a számára nélkülözhetetlen aminosavakból. A hiányt a táplálékból kell pótolni. A kendermagban az alábbiak találhatóak: cysteine, glutamine, glycine, isoleucine, tryptophan, lysine, methionine és phenylalanine. Nélkülözhetetlen zsírsavakat is találunk benne: omega 6 és omega 3 aránya: 3:1.

kendermag2

Ásványianyag összetétele:

Magnézium, mely az izmok összehúzódásáért és ellazulásáért felelős

Vas, melynek az egyik legnagyobb szerepe a hemoglobinképzésben van, melynek segítségével a vértestek az Oxigént szállítják a szervezetben.

Mangán, ami a csontok képzésében, a zsírsavak és a koleszterol szintézisében, az idegrendszer és a nyirokmirigy karbantartásában kap kiemelkedő szerepet.

 

Jóga, reiki- csakratisztítás, táplálkozási- és életmód tanácsadásért fordulj hozzám bizalommal (info@makeeathappen.com). Ne feledd, az általad kitűzött eredményeket személyre szabott edzés-, életmód- és mozgásprogrammal érheted el a leghatékonyabban!  Tegyél, egyél legyél másként.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Make Eat Happen facebook oldalához: itt.

 

Fotók: Kép1, Kép2 – Make Eat Happen

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet