fbpx

Diétázás utáni súlygyarapodás okai

Biztos ismered azt az érzést, hogy az első hetekben tapasztalt súlyvesztés után erősödik az éhségérzet, ami miatt legalább annyit kezdesz el enni, mint mielőtt elkezdtél diétázni. Ennek következménye a súlygyarapodás, de vajon mi áll ennek a hátterében?

Az Alap Anyagcsereérték csökkenése. Ugyanis diétázáskor a szervezet a kevesebb tápanyag bevitele miatt lelassítja ezt az értéket. Tehát, amikor újból kezdesz rendesen enni, a bevitt 1000 Kcal úgy hat a szervezetre, mintha 1200 Kcal –t ettél volna.

Magyarán visszapótlod az elvesztett kalóriákat és még egy kicsit többet is. Mire a Alap Anyagcsereértéked visszaáll (ez személyenként változó) a normális szintre, megint túlsúlyos vagy. Emiatt a legtöbben el is vesztik a kedvüket és abbahagyják a diétát.

Amit én javaslok: kezdd a diétát egy tisztítókúrával (ennek jelentőségéről, típusairól később), majd utána egy jól megválasztott, módosított étrenddel (Ayurvédikus Étrendteszt, erről a továbbiakban még írok) folytasd.

Adj hozzá egy új, személyre szabott mozgás-gyakorlat sorozatot (Pl: Dinamikus jóga különböző típusai) és ezt iktasd be a mindennapjaidba. A gyors diéta nem, de egy ilyen életmódváltozás meghozza a kívánt eredményt!

Kapcsolódó cikkek