fbpx

Elegancia, pompa, arisztokratikus méltóság… Bellaggio, a Comói- tó gyöngyszeme

5 éjszaka (GASZTRO, JÓGA, ÉLETMÓD TÁBOR ) 2017. Július 2-7.

Jelentkezési határidő: 2017. Május.6.   (Maximális létszám: 12 fő)

Első nap:

Délután érkezés Bellaggio-ba, ahol a számunkra lefoglalt- a Silvio család patináns kúriája, az 1920-ban épült- La Villa Colombina teraszán várunk Titeket. Itt a saját parkolóban ingyen elhelyezzük a járműveket, melyek majd csak a kirándulásokra kerülnek ismét használatba. (Ugyanis Bellaggio területére nem lehet behajtani… a Villától Bellaggio, a Lido kb 10 perces sétával érhető el, akár a pompás Villa Melzi kertjén át….)

Villa-Colombina-Bellagio-Gallery-1w

Megisszuk a hűsítő limonádét a szikrázó napsütésben a Villa kertbe nyúló teraszán, és megismerkedünk a csapat többi tagjával. Elfoglaljuk a szállásunkat, kiosztva, kisorsolva a csodálatos, lakosztályokat, szobákat.( 2 ágyas elhelyezés) 17 30 magasságaban, gyorsan átöltözünk és egy könnyed, átmozgató jógával, jóga kriával levezetjük a magunk mögött hagyott izgalmakat, és az utazás fáradtságát.  Vegetáriánus (laktóz/ gluténmentes, de hal megengedett ) 2 fogásos vacsoránkat , és a pohár bor különlegességet a közeli Silvio Éttermének patinás teraszán fogyasztjuk el, melyről parádés kilátás nyílik a tóra, és az azt körülvevő 2-3000 méteres hegyekre.  Az esti naplementében gyönyörködve egymásról és a 6 napos tábor céljáról többet megtudunk.

 

the-restaurantw

Kicsit lelassulunk, átvesszük a természet rezgését, majd nyugovóra térünk a szobák hűs falai közt, itt Olaszország egyik legarisztokratikusabb városkájában. Kiadós, mély alvás reggelig.

colombina-11w

Második nap:

Ezen a napon ébredés után, elsétálunk a közeli Mamutfenyőkkel övezett parkba (eső esetén a Lido di Bellaggio termét vesszük igénybe) dinamikus jógával kezdjük a napot a nyugalmat árasztó tóparti parkban, vagy  mesebeli kilátást nyújtó különteremben, ahol a Menaggio panorámájában gyönyörködhetünk a napköszöntések közben. A Pranayama  és az Asanák szekvenciájának gyakorlásával, mozgásunk a testi és szellemi méregtelenítést, és energetikai feltöltődést biztosítja számunkra. Az óra végén testileg átmozgatva, lelkileg-szellemileg frissen, feltöltődve mondjuk el közös Mantránkat.

image66w

Reggeli superfood-os smoothie-nkat közösen készítjük és fogyasztjuk el szállásunkon, részletesen kitérve az összetevők élettani hatásaira, és a táplálkozásunk reformjában betöltött szerepére.  (+Müzli & zabpehely )Interaktív beszélgetésben közös célokat fogalmazunk meg, az egyéni életmódváltásunk itt megjelölt sikerességéhez.

colombina-1w

Zuhany, és ejtőzés a hűsítő vizű tó partján, csobbanás, levezető tempózás… a Lido di Bellaggio  Club területén, ahová 5 napos belépőink vannak… Aki szeretne, sétálhat kicsit a A Villa Melzi ősfás parkjában, mely a világ legszebb kertjeinek egyike, így különleges gyöngyszemekkel várja a fauna szerelmeseit.

giardini-di-villa-melziw

Ebéd a Lido korhűen felújított, de minimál stílusú éttermében. (egytál étel : Primi Piatti vagy egy gluténmentes pizza, csak könnyedén a forróságban…)utána egy kicsit pihenünk a homokos parton elhelyezett napernyők árnyékában, majd délután felfedezzük Bellaggio történelmi utcáit, épületeit, „megízlelve” az elmúlt 500 év itt élt hírességeinek hagyatékát…(Liszt Ferenc, Napóleon…)

152679657_bella-gente-laperitivo-della-domenicaw

image[1]w

Késő délután visszaérkezve a jógaterembe ( vagy a pázsitfüves parkba), hangtál-meditációval folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük csakráinkat a hangtálak mennyei hangjával.  „Felocsúdva utazásunkból”, jól fog esni a finom vacsoránk , és a pohár bor különlegesség a Silvio Étterem teraszán, mely 1919 óta a 3-dik generáció üzemeltet, és tart a legmagasabb színvonalon. ( Pl: a tulajdonos minden hajnalban –családi hagyomány tiszteletben tartásával-maga megy a tóra  friss halakat fogni…)

Bellagio-étterem-Hotel-Florencew

Akinek marad energiája, a vacsora után személyiségfejlesztő beszélgetésre velünk marad, melyből kiderül, miként segíthet a helyes táplálkozás, a jóga, a jóga filozófia a problémáink feltárásában, és a „mókuskerékből” való kilépésben.

 

 

Harmadik nap:

Ezen a napon ébredés után, elsétálunk a közeli Mamutfenyőkkel övezett parkba (eső esetén a Lido di Bellaggio termét vesszük igénybe) dinamikus jógával kezdjük a napot a nyugalmat árasztó tóparti parkban, vagy  mesebeli kilátást nyújtó különteremben, ahol a Menaggio panorámájában gyönyörködhetünk a napköszöntések közben.Testtartás javító és korrigáló nyújtásokat, gyakorlatokat, és a helyes légzéstípusokat kipróbálva.

3333

Majd új superfoodokat ismerünk meg és keverünk bele a reggeli elkészítendő smoothie-ba, a madárcsicsergéstől hangos nyári ebédlőben, v teraszunkon  (+Müzli & zabpehely)

ws7

Folytatjuk a beszélgetésünket Ayurvédikus irányba, így mindenki egy kicsit megismerheti ezt a 6000 éves (legősibb) gyógyászati élettudományt,(science of Life) és iránymutatást kaphat önmaga Dosha tipusára vonatkozólag, melyből például kiderül milyen ételek, élelmiszerek valók és nem valók számára.

 

Zuhanyzás, átöltözés után szabadprogram: Séta a félszigeten, megismerve annak rejtélyes öbleit, hűs forrásait, árnyékos padjait, ahonnan nyugalmas pillanatokat megélve lehet –akár egy prosecco-t elkortyolva- eltűnődni a tó kristálytiszta víztükrébe meredő hegyormok délceg meredélyein.

image99w

a3cfc9fc-0a81-46fa-ba26-bd119a962155.c10w

Ebéd a Lido korhűen felújított, de minimál stílusú éttermében (egytál étel : Primi Piatti vagy egy gluténmentes pizza, csak könnyedén a forróságban…)utána egy kicsit pihenünk a homokos parton elhelyezett napernyők árnyékában, majd délután felfedezzük Bellaggio feletti Nemzeti Park hegyeit: egy könnyed sétára indulunk az erdei ösvényeken, patakok partján… Útközben lenyűgöző panoráma tárul elénk, a tó és a szomszédos Svájc hófödte csúcsait szemlélve.

15987907589_2a2ee96c75_bw

Késő délután visszaérkezve a jógaterembe ( vagy a pázsitfüves parkba), yin jógával és jóga kriával folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük energiaközpontjainkat/ csakráinkat .„Felocsúdva utazásunkból”, jól fog esni a gourmet vacsoránk , és a pohár bor különlegesség a Silvio Étterem teraszán.

slider-silvio2w

. Akinek marad energiája, étkezés után Védikus asztrológia témájú beszélgetésre velünk marad, melyben a kert pázsitján a csillagpanoráma alatt, átbeszéljük a csoport tagjaira vonatkozó Lelki útmutatásokat ebben az érdekes témában. Vagy esti séta (lehetőség esetén szabadtéri komolyzenei koncert meghallgatása Bellaggioban)

lake-comow

 

Negyedik Nap:

Ezen a napon ismét reggeli dinamikus jógával kezdünk a természet lágy ölén, vagy a Lido  emeleti jógatermében, az összpontosítást, elengedést segítő nyújtásokat, gyakorlatokat, és a helyes légzéstípusokat kipróbálva,  utána szállásunkra visszatérve, új superfoodokat ismerünk meg és keverünk bele a reggeli smoothie-ba, ellazulva a kertben és teraszunkon.  (+Müzli & zabpehely) Folytatjuk táplálkozásismereti beszélgetésünket Gluténmentes/ laktózmentes, inzulintoleranciát érintő irányba, és megkóstolunk néhány „MENTES” terméket, melyek kifejezetten ezeknek a kritériumoknak figyelembevételével készültek.

Zuhanyzás és átöltözés után tovább folytatódik a tóparti Lido Club varázslatos hangulatának „kiaknázása”, és az elcsendesedés, napfürdőzés, relax.

slide1-1w

Ebéd a Lido korhűen felújított, de minimál stílusú éttermében (egytál étel : Primi Piatti vagy egy gluténmentes pizza, csak könnyedén a forróságban…)utána egy kicsit pihenünk a homokos parton elhelyezett napernyők árnyékában, majd délután autóba vagy hajóra ülve felfedezzük Como városának történelmi nevezettességeit. (katedrális, Funicoláre…) Az óváros kanyargos utcácskáinak remek üzleteiben lehetőség nyílik akár  ajándékok vásárlására is (Milánói minőség, lényegesen kedvezőbb árakon…)

La Città di Como_photo Yann Arthus-Bertrand_mw

Como_(Italy)-cathedralw

Késő délután visszaérkezve a Lido jógaterembe( vagy a pázsitfüves parkba), hatha jógával & hangtál-meditációval folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük csakráinkat a hangtálak mennyei hangjával.  Testileg, lelkileg felfrissülve  jól fog esni a gourmet vacsoránk. Akinek marad energiája, étkezés után  a Férfi-Női szerepeket/kapcsolatokat tekintjük át a jógafilozófia, és a védikus tanítások (Upanisádok) segítségével, az étteremi kertben vagy a Villa társalgójában.

Ötödik nap:

Ezen a napon ébredés után, ismét jóga flow-al kezdjük a napot a mesebeli kilátást nyújtó jógateremben, vagy -közös megegyezéssel -az árnyas park óriásfenyőkkel övezett pázsitján. Pranayama  és az Asanák szekvenciájának gyakorlásával, a csoport dinamikájával az energiaáramlását figyeljük meg, alázattal, kitartással, szeretettel magunk felé  fordulva. Az óra végén testileg átmozgatva, lelkileg-szellemileg frissen, feltöltődve mondjuk el közös záró Mantránkat.

Reggeli superfood-os smoothie-nkat közösen készítjük és fogyasztjuk el , részletesen kitérve az összetevők élettani hatásaira, és a testi szépség, egészség reformjában betöltött szerepére. (+Müzli & zabpehely )Interaktív beszélgetésben közös célokat fogalmazunk meg, az egyéni életmódváltásunk hétköznapokban is alkalmazható fogásait kiemelve, hozzájárulva az itt tapasztaltak beiktatásához és annak sikerességéhez.

Zuhanyzás és átöltözés után tovább folytatjuk Bellaggio felfedezését, de most gasztronómiai szempontból. A méltán híres házi fagylaltkészítők, a sajtkereskedők, vagy épp a borkülönlegességeket bemutató üzleteket, pincéket keressük fel, átadva magunkat a tradicionális ízeknek.

Villa_Benessere_(26)_-_Wine_Cellar___Tasting_Roomw

f5dc4e52014f9e5ce80504f7f685cdc5w

Ebéd a Lido korhűen felújított, de minimál stílusú éttermében. (egytál étel : Primi Piatti vagy egy gluténmentes pizza, csak könnyedén a forróságban…) Ebéd után könnyed szieszta: egy kicsit pihenünk a homokos parton elhelyezett napernyők árnyékában. majd elindulunk a közös megegyezéssel született célunk: opcionális Menaggioi kirándulásra, vagy az opcionális tóparti SUP –ozásra, vizisíelésre, a közeli Vizisíclub-ba.

bellagio-water-sports

 

3w

01_varenna_am_comer_seew

Késő délután visszaérkezve a Lido jógaterembe( vagy a pázsitfüves parkba), hatha jógával & jóga kriával folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük csakráinkat .Testileg, lelkileg felfrissülve  jól fog esni a gourmet vacsoránk. Akinek marad energiája, étkezés után a jógafilozófia –modern világunk hétköznapjaira alkalmazható- iránymutatásait (Boldogulás-boldogság egyensúlya, FÉLelem-SZERetet) tekintjük át az étteremi kertben vagy a Villa társalgójában.

 

 

 

Hatodik nap:

Az utolsó napon ébredés után, dinamikus jógával kezdjük a napot a mesebeli kilátást nyújtó jógateremben, vagy -közös megegyezéssel – az árnyas park óriásfenyőkkel övezett pázsitján. Pranayama  A Pranayama  és az Asanák szekvenciájának gyakorlásával, mozgásunk a testi és szellemi méregtelenítést, és energetikai feltöltődést biztosítja számunkra. Az óra végén testileg átmozgatva, lelkileg-szellemileg frissen, feltöltődve mondjuk el közös Mantránkat.

Reggeli superfood-os smoothie-nkat közösen készítjük és fogyasztjuk el a Villában, részletesen kitérve az összetevők élettani hatásaira, és a táplálkozásunk reformjában betöltött szerepére. (+Müzli & zabpehely )Interaktív beszélgetésben az eltelt napok tapasztalásainak fényében, közös célokat fogalmazunk meg, az egyéni életmódváltásunk jövőbeni sikerességéhez.

Zuhanyzás és átöltözés után kipakolunk a lakosztályokból, szobáinkból és egy közös tóparti séta után, lassan búcsút intünk Bellaggionak, a lenyűgöző környezetének, ennek a hagyománytisztelő, arisztokratikus világnak, mely,  egy ékszerdobozként tárta fel előttünk báját, és titkait, befogadva minket az évszázados kultúrájába.

bellagio-scalinata-serbelloni-italy_l

 

 

Jelentkezés:
info@makeeathappen.com
06209343620

 

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet