fbpx

Az egészséges táplálkozás ígérete….azaz, miként adja el az ÉLELMISZERIPAR a legkárosabb alapanyagú termékeit ÚJ KÖNTÖSBEN??? 1 rész.

 

Manufacturing Cookies in Factory

Éjjel-nappal folyik a csapból is, hogy mennyire CUKROSAN, GLUTÉNOSAN, LAKTÓZOSAN…stb táplálkozunk. A vásárlók legnagyobb „örömére”, a közértek polcain egyre nagyobb választékban jelennek meg: a LAKTÓZ MENTES, GLUTÉN MENTES, TOJÁS MENTES, CUKOR MENTES…stb termékek.

De elolvassa valaki is az ÖSSZETEVŐKET ezeken a termékeken? Legkevésbé sem. Hiszen mindenki a NAGYBETŰS …MENTES felirat hatása alatt áll, amikor a kosárba dobja a termékeket.

Nézzük meg szakmai szempontból, hogy 1-2 dologtól MENTES „népszerű” termékek, mennyi más -LEGALÁBB ANNYIRA KÁROS -összetevőt tartalmaznak, sőt legtöbbször többet is, mint a „hagyományos” versenytársaik.

Itt van rögtön kezdésnek a TEJ – Laktózmentes TEJTERMÉKEK. Az utóbbiak LAKTÓZ-ból semmit, de például CUKORBÓL, GLÜKÓZ-FRUKTÓZ SZIRUPBÓL, sokkal többet tartalmaznak, mint hagyományos társaik.

EGY LAKTÓZMENTES GYÜMÖLCSJOGHURT, még emellett: MÓDOSÍTOTT KEMÉNYÍTŐT, STABILIZÁTORT, PEKTINEKET, GYÜMÖLCSAROMÁT is a szervezetünkbe juttat, amiket mind méreganyagként kezel az emésztőrendszer.

TALÁN ÉSSZERŰBB MEGOLDÁS: BIO KECSKE VAGY NÖVÉNYI JOGHURTBA FRISS GYÜMÖLCSÖT KEVERNI, ÉS BIO AGAVÉ SZIRUPPAL, VAGY-HA LEHET- MÉZZEL ÉDESÍTENI, úgy „görögösen”.

A NÖVÉNYI TEJEKKEL is érdemes figyelni. Olvassuk el az ÖSSZETEVŐKET: ha 2szer annyi fura nevű anyagot, és alacsonyabb alapmag tartalmat (2,75%) találunk benne, mint a mellette levő versenytárséban, akkor ne gondolkodjunk sokat. NAPRAFORGÓOLAJ, GELLÁNGUMI/STABILIZÁTOR, EMULGÁLÓSZER/NAPRAFORGÓ-SZÓJA LECITIN…egyébként is zsírpárnába foglalva fog megjelenni a hasunkon, és a fenekünkön, hiszen méreganyagként kezeli a szervezetünk.

EGÉSZSÉGESEBB MEGOLDÁS, 10 DKG MANDULÁT ESTÉRE BEÁZTATNI, ÉS REGGEL 2 SZERI ÖBLÍTÉS UTÁN, 1DL, MAJD +7-8 DL VÍZZEL ÖSSZETURMIXOLNI. ÍGY BIZTOSAN OLCSÓBB, TERMÉSZETES, MENTES TEJET KAPUNK, ÉS NEM ÉDESÍTETT „VÍZTEJET” . AZONBAN EZT AZNAP EL KELL FOGYASZTANUNK, HISZEN NINCS BENNE TARTÓSÍTÓSZER SEM!!! (FINNYÁSOK ÁT IS SZŰRHETIK EGY KIS GÉZEN.)

MENTES MÜZLI HELYETTESÍTŐK, színes dobozokban ajánlanak alternatív megoldásokat GLUTÉNOS, LAKTÓZOS, TOJÁSOS versenytársakhoz képest.

De nézzük csak, mik a „KÍSÉRŐANYAGOK”:KUKORICA, ÉS KRUMPLI KEMÉNYÍTŐ, CUKOR, HIDROGÉNEZETT NAPRAFORGÓOLAJ, SZÓJALICITIN, TÉRFOGATNÖVELŐK, ÍZFOKOZÓ, CUKORSZIRUP…RIZSLISZT.

HAGYOMÁNYOSAN PUFFASZTOTT QUOINÁT, AMARÁNTOT, GLUTÉNMENTES ZABPELYHET, KÖLESGOLYÓT, KÓKUSZ CHIPSZET, MANDULÁT, DIÓT…MIND ÖSSZEKEVERHETÜNK, VALÓDI ROSTOKAT, SEMMINT SZERVETLEN ANYAGOKAT/ NEHEZEN EMÉSZTHETŐ ALAPANYAGOKAT JUTTATVA A GYOMRUNKBA.

Kapcsolódó cikkek