fbpx

Karma Ayurvéda szalon: látásjavító kezelés

Második alkalommal tértem be ide- a Szélvölgyi úton-ebbe a varázslatos hangulatú szalonba, hogy kipróbáljak egy sokunk számára mindennapi  problémánkat enyhítő, látásjavító kezelést.

Van aki közelre, van aki távolra, van aki szürkületben nem lát már 100%-san, van akinek a közelre nézés/ távolba nézésre váltás fókuszálása megy nehezen…Általában a levegő szennyezettsége, a computer/mobiltelefonok képernyőfénye, és a nem megfelelő minőségű táplálkozás az okozója ennek a jelenségnek, hiszen az Erdélyi hegyekben, az Alpokban élő emberek között, még sosem láttam egyetlen szemüvegeset-még idős korban- sem.

A kezelés egy természetes anyagokból előre elkészített maszk felhelyezésével kezdődik. Ez gátolja meg, hogy a folyadék, ne szivárogjon ki. Majd ebbe a ghee+természetes ayurvédikus növényi anyagokból összeállított “gyógyszerporok” -előremelegített/testmeleg- keverékét öntik. Nagyon kellemes érzés, semmilyen zavaró hatása nincs.

Majd 2-3 percenként kinyitva a szemet, teljes szemkörzéseket kell végezni, mindkét irányba, az orrhegyre és harmadik szemre is fókuszálva. Ezalatt a folyadék-teljesen fájdalommentes módon-átmossa, “megolajozza” a szemet, szemizmokat. Kitisztítva a mélyen lerakódott szennyeződésektől, támogatva a vérkeringést a szem apró ereiben.

A kezelés 30 percig tart. Utána egy finom massala tea mellett kitörölgettem a maradék olajat, lerakódásokat, és a látásom teljesen normalizálódott. Kicsit több könny folyt ki a szemből, de 5-10 perc múlva könnyebben és “olajozottabban” működött a szemem.

Én a napom hátralevő részét a napsütésben, természetben töltöttem, és estére sokkal élesebben láttam, és a váltott (közelről-távolra) fókuszálás sem okozott akkor problémát, mint korábban.

Biztosan megismétlem még a kezelést néhányszor, mert valóban javult tőle a látásom minősége.

 

 

Kapcsolódó cikkek