fbpx

Személyre szóló táplálkozás és életmód tanácsadás ayurvéda, jógapszichoterápia alapokon.

Ne diétázz, ne koplalj, állítsuk be a számodra megfelelő étrendet!

Vizsgáljuk meg, melyik ételtípusok, alapanyagok hatnak pozitívan a te szervezetedre!

Hányszor, és milyen mennyiségű táplálékot érdemes fogyasztanod, a saját életviteled mellett?

Milyen eszközökkel tarthatod a figyelmed a változásodon? (táplálkozási napló, pozitív/negatív érzetek jegyzéke)

 

A konzultáció alapjául szolgál:

Vér teszt eredmény (PH, vércukorszint, diabetes….)egészségállapot állapot páciens bevallása alapján. Allergia, érzékenység…stb.

Nyelv, arc és testalkat diagnózis

Az eddigi Étrend és Életmód feltérképezése

Örökletességi hajlam

Érzelmi és kapcsolati tényezők

Környezeti, pszichológiai behatások, stresszfaktor

A témában hozzám fordulókkal, személyes (vagy on line élőképes) találkozó során ismerkedünk meg. Az első konzultáció során, 40-60 percen át, beszélgetünk az illető problémájáról, betegségekről, a tapasztalatairól, céljairól. Eközben felmérem a külsőjében található fizikai, alkati és lelki jeleket, adottságokat (test a lélek tükre).

Egy ayurvédikus teszt kitöltése után, egy hétköznapibb kérdőív szerint mérjük fel, a jelenlegi problémákat, azok tüneteit, hatásait, illetve a kiváltott szokásokat. Ránézünk a Védikus asztrológia szerinti besorolásra, az ételvágyakra, a jelenlegi táplálkozási szokások minőségére, milyenségére, mennyiségére.

Hot liquid chocolate with warming winter spices, cinnamon, anise and nutmeg, selective focus

Meghatározzuk az ayurvéda szerinti Dosha típust, és az az ehhez rendelhető élelmiszer tiltásokat/ajánlásokat, csoportok szerint. (zöldségek, gyümölcsök, húsok, magvak, zsiradékok/olajak…stb)

Figyelembe vesszük a napi szokásokat, életmódot, családi körülményeket, mozgásigényt.

 

Ajánlást készítek:

-Étrend, étkezési terv:

reggeli, ebéd, vacsora mennyiségi beállítására és egészségesebbé változtatására. (Glutén, laktóz mentes, vagy cukorérzékenység, allergia…stb figyelembevételével.) Igény, szükség szerint: superfoodok, receptek ajánlásával. (vegán, vegetáriánus, nyers, laktóz/glutén mentes…stb)

-tisztító kúrára, mellyel megszabadítjuk a szervezeted a lerakódásoktól, méreganyagoktól

-a továbbiakban „fogyasztásra nem ajánlott” élelmiszerek helyetti egészséges, bio, háztáji, megbízható forrásból származó alternatívákra

-teljes körű mozgás, életmódváltás: edzésterv, nyújtás, koncentrációs/meditációs gyakorlatok, jóga… a fentiek figyelembevételével.

Megbeszéljük a test energiaáramlását, elakadását (energiaközpontok/csakrák/mirigyek) és figyelembe vesszük ennek személyes vonatkozásait.

Olyan célokat tűzünk ki, ami betarthatók, így a rendkívül fontos „sikerélmény”, ösztönöz majd kitartásra, tovább haladásra. Így a 30-60-90 napos periódus pozitív tapasztalatai, változásai elérhetővé válnak.

A fentiek alapján- igény szerint- 2 hetente konzultációt tarthatunk, hogy ne maradjon egyedül senki a „változások tengerén”. Illetve a személyes tapasztalatok szerint „finomhangolások” történhessenek a személyes életmódváltási programban.

A személyre szóló, teljes, elkészült anyagot emailben küldöm el a bizalmasan kezelt elérhetőségre.

Néhány az említett alapértelmezésekből:

Jóga lélektan(az Elme és a Tudat működése), Jóga élettan ( az ember energetikai rendszere), Asztropszichológia, csakrák működése, Férfi és Női utak, Az Ember viszonya a karrierhez és a pénzhez, Holisztikus egészség alapjai, kialakítása (ayurvéda), Testi-Lelki egyensúly , harmónia, egység kialakítása, Koncentrációs-Meditációs gyakorlatok a stressz legyőzése érdekében, Mozgásgyakorlatok: jóga, stretching, cardio

MEGJEGYZÉS:

Terhesség, fertőző, ragályos  és egyéb súlyos egészségügyi állapotok és nagyon legyengült immunrendszer esetén a konzultáció  nem  javasolt. Ilyen egészségállapot esetén, a Konzultációt egy hivatalosan akkreditált  orvossal kezdje és ennek eredménye szerint fogjon Tisztítókúrába, vagy és bármilyen étrend, életmód változtatásba. A fenti Konzultáció semelyik részében nem szándékozik helyettesíteni egy részletes diagnózist vagy kezelést a betegsége, egészségi állapota  kapcsán. Mindössze egy kiegészítő megoldásként, útmutatásként szolgál.

 

Kapcsolódó cikkek