fbpx

Röviden az ayurvédáról

 

Az ayurvédáról először 5000 évnél is régebben tesznek említést az indiai Védákban. Ez egy holisztikus rendszerű gyógyászati mód, mely csak természetes alapanyagokat használ és természeténél fogva keresi meg a betegség okát, gyógyítva azokat terápiával és kúrákkal.

Az ajurvédikus gyógyítók milliók életét változtatták meg az elmúlt 50 évszázadban. Az ő céljuk, hogy visszaállítsák és fenntartsák a harmóniát kiegyensúlyozva az embert teljességében (Test, lélek, szellem). Az ayurvédikus gyógyászat minden egyes embert személyre szabottan kezel a meghatározott felépítése szerint (Doshák) és ez alapján szabja meg a pontos és szükséges kezelést. Az ayurvédikus gyógymódok kiterjednek az alábbiakra: méregtelenítés, táplálkozási- és étkezési konzultáció, jóga, meditáció.

ayurveda3

Saját felépítésű Életmód szabályzással, diétával és egészség megőrzéssel, megerősítéssel, megelőzi a betegségek kialakulását, illetve ajánl megoldást a meglevő betegségek kezelésére. A test sejtjei abból az ételből épülnek fel, amit megeszünk. Ezért fontos az egészséges táplálkozás (organikus, háztáji, tápláló alapanyagokból) kialakítása és egy életmódváltás, melyek hozzájárulnak az egészség megtartásához, javításához.

ayurveda1

Az ayurvéda egy gyógyászati módszer és a Létezés művészete. Napjainkban, amikor életritmusunk harmóniája megbomlik, különböző betegségek ütik fel a fejüket, mellyel mi a Modern gyógyászathoz fordulunk. Az ayurvéda segítségével az alábbiakban érhetünk el változásokat:

  • Dharma-Tanulás, viselkedés
  • Artha-Munka és anyagi boldogulás
  • Kama-Az életszeretet és érzékek kielégítése
  • Moksha-a szellem és a lélek teljes felszabadulása

 

Fotó: Flickr, Google

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet