fbpx

Környezetünk, életkörülményeink

 

Mindannyian egyenként vagyunk felelősek környezetünkért és életkörülményeinkért. Te is bármikor eldöntheted, mit csinálsz másként. Jó hír, hogy bár az új életvitel kialakítása nehéznek tűnik, a sok egyéni változás hatással lesz a környezetre és a kollektív viselkedési szokásokra is.

Biztos te is tapasztalod, hogy a légszennyezetség rendkívül magas. Ez rossz hatással van az emberi szervezetre, a májra, a tüdőre, az emésztési folyamatokra. Némelyik országban az ivóvíz klorin és sodium tartalma olyan magas, hogy hosszú távon megfázásos, fejfájásos tüneteket idézhet elő. A közértekben kapható élelmiszerek nagy része olyan kémiai anyagokat tartalmaz, mint a monosodium glutamate (MSG), nutrasweet (aspartame). De az élelmiszerek bővelkednek “E” kiegészítőkben, segédanyagokban, szintetikus antioxidansokban is,  vagy eleve természetellenes, hybrid, vagy GMO alapúak. Ezek a legtöbb allergikus betegség kiváltó okai, sőt, óriási károkat okozhatnak a kiválasztó szervekben, így a májban, illetve a vesében.

organicS, hogy miért van ennyi adalékanyag az élelmünkben? A profit és mennyiségorientált cégek, a megnövekedett termelési mennyiségek, az összezárt és tápon, hormonkészítményeken tartott állatok emelt hús és tejhozama, a mérgező anyagokkal telepermetezett termőterületek mára gyakorlatilag a termőföldeket és a bennük lévő természetes tápanyagokat tönkretették. Itt az ideje, hogy felébredj és határozott lépéseket tegyél saját magad érdekében.

organic2Hogyan indulj el az úton? Vásárolj minél több egészséges, természetes alapanyagú ételt és italt még akkor is, ha ez egy kicsit több utánajárást jelent. Keresd a szezonális termékeket és ha teheted, a helyi termelőktől, piacokról beszerzett áruval töltsd meg a kosarad. Erősítsd meg a védelmi rendszeredet. Amíg ugyanis az emésztési és anyagcsere rendszered hatékonyan működik, addig a mérgező anyagoknak sincs lehetőségük behatolni az érrendszeredbe vagy a tüdődbe, illetve nem tudnak ott sokáig garázdálkodni. Amennyiben a mérgek mégiscsak behatolnak, könnyebben neutralizálhatóak egy jól müködő egészséges májfunkcióval. Kevesebb nehéz étellel az étrendedben megnövelheted az oxigénállományt a véredben, ezáltal pedig a tápanyag elégetését az anyagcsererendszeredben. Ezek tehát az első lépések, az elhatározás viszont csak rajtad múlik!

 

Fotó: Google/wikipedia

 

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet