fbpx

Jóga, Ayurvéda alapképzés. Őrség Őri Art Inn 2021. Aug. 27-29.

 

2020 Szeptemberben tarthattam az utolsó tábort, de a 2020 novemberre hirdetett, már elmaradt.  (hiába lett TELTHÁZAS)  Mostanra elkezdett hiányozni az Őrség. Gondoltam meghirdetem a képzést, hátha más is így gondolja, így érzi. Aug. 27-29 hétvégére sikerült üres helyet találni az Őri Art Inn-ben.

 

Szeretjük ezt a szálláshelyet. Kedves, udvarias házigazdák, a vidéki és a modern stílus találkozása az igényesen felújított lakosztályokban. Panorámás szaunaház az erdő szélén elterülő birtok egyik szegletében, ahol a szarvasbőgést hallgattuk, a csillagos eget bámulhatjuk, miközben lehűtjük a testünket a terasz kényelmes székeiben.

 

Kiegészítő programokban sincs hiány: Séta a Termelői Piacon, kóstolgatva a helyi termelők portékáit, kirándulások a meseszerű tölgyesekbe, a mézeskalács-házikók közt vagy éppen az Őrségi Nemzeti Park bölény rezervátum, vagy az Árpádkori templomok meglátogatása teszi sokszínűvé az országunk ezen szegletében való feltöltődést.

 

A jógaórák, hangtál-meditációk, a tematikus képzés beszelgetései, a finom vegetáriánus ételek költemények -chefünk (Nico) jóvoltából -hozzájárulnak, hogy testi-lelki szinten megtisztulva, feltöltődve térjünk minden este nyugovóra.

Néhányan már „visszajárók”, sőt olyanok is akadnak, akik hétvégiház vásárlásban gondolkodnak a környéken. Elmondható tehát, hogy minden az Őrségben rendezett képzésünk, táborunk meghozza –mind egyéni, mind csoportos szinten-a változást, mely hozzájárul az életminőségünk javulásához.

Remélem mihamarabb találkozunk veled, veletek, akik még nem  „kóstolták meg” az Őrségi ízeket…

ELSÖ NAP:
Délután önálló érkezés Őriszentpéterre, ahol az ŐRI ART INN-ben várunk Titeket. Ott megismerkedünk a csapat többi tagjával, majd elfoglaljuk a szállásokat:
ŐRIARTINN @őriartinn
Kiosztva, a szobákat.(2 ágyas elhelyezés) Gyorsan átöltözünk és az Őriszentpéteri TELEHÁZ-ban és egy könnyed, átmozgató jógával, jóga kriával levezetjük a stresszt, és az utazás fáradtságát. Vegetáriánus vacsoránk fogyasztása közben az esti-Őszi tájban gyönyörködve egymásról és a 3 napos alapképzés céljáról többet megtudunk.
Kicsit lelassulunk, átvesszük a természet rezgését majd nyugovóra térünk a tücskök zenéjére autentikus, felújított őrségi szállásainkon. Kiadós, mély alvás reggelig.

MÁSODIK NAP:
Ezen a napon ébredés után, dinamikus jógával kezdjük a napot. A Pranayama és az Asanák szekvenciájának gyakorlásával, gyakorlásunk a testi és szellemi méregtelenítést, és energetikai feltöltődést biztosítja számunkra. Az óra végén testileg átmozgatva, lelkileg-szellemileg frissen, feltöltődve mondjuk el közös Mantránkat.

Reggeli superfood-os smoothie-nkat közösen készítjük és fogyasztjuk el, részletesen kitérve az összetevők élettani hatásaira, és a táplálkozásunk reformjában betöltött szerepére. A képzés részeként, interaktív beszélgetésben közös célokat fogalmazunk meg, az egyéni életmódváltásunk sikerességéhez.
Zuhany, és séta, hisz vár minket a helyi Ökopiac, ahol frissen szerezhetünk be helyi ínyencségeket és ajándékokat. Aki szeretne, sétálhat kicsit a piacon kívül a városban, vagy a Zala partján is ebédig, amit közösen a szállásunkon fogyasztunk el. (Őriszentpéter Magyarország egyik legkisebb városa, de fekvése, rendezettsége és természetes erdei környezete, az egyik legmegnyugtatóbb kisugárzású, energetikájú településsé teszi. )
Ebéd után egy kicsit pihenünk, majd délután VÁLASZTHATÓ PROGRAMOK VÁRNAK:-A közeli, mesebeli  erdővel körülölelt Hársas tóban úszás, fürdőzés
– Alpaka Farm látogatás +Vadregényes kávézó -Környék legrégibb tökmagolaj készítő prését látogatjuk meg, ahol kóstolni és vásárolni is lesz lehetőségünk. A tökmagos finomságok mellett kézzel készült rétest csipegethetünk. -Lehetőség van még egy Csokoládé manufaktúrában vásárlással egybekötött csokitörténet meghallgatása.
-pihenni vágyóknak:
szállásunkhoz tartozó Szauna, Finnszauna házban, és annak csodálatos kilátást nyújtó teraszán méregtelenítünk és lazítunk.
Kora este visszaérkezve a jógaterembe, hangtál-meditációval folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük csakráinkat a hangtálak mennyei hangjával. „Felocsúdva utazásunkból”, jól fog esni a finom vacsoránk. A vacsora után személyiségfejlesztő beszélgetésre  melyből kiderül, miként segíthet a helyes táplálkozás, a jóga, a jóga filozófia gondjaink feltárásában, és a „mókuskerékből” való kilépésben.

Harmadik nap:
Ezen a napon ismét reggeli dinamikus jógával kezdünk, testtartás javító nyújtásokat, és gyakorlatokat, és a helyes légzés típusokat megismerve, utána pedig új superfoodokat ismerünk meg és keverünk bele a reggeli smoothie-ngba. Folytatjuk a képzés beszélgetésünket Ayurvédikus irányba, így mindenki  megismerheti ezt a 6000 éves (legősibb) gyógyászati tudományt,(science of Life) és iránymutatást kaphat önmaga Dosha típusára vonatkozólag, melyből például kiderül milyen ételek, élelmiszerek valók és nem valók számára.

Zuhanyzás, átöltözés után egy rövid erdei sétával vesszük át a természet rezgését. Majd egy fenséges ebédet fogyasztunk a séfünk ajánlásával. A hétvégi alapképzés kiértékelését követően , az ebéd után egy közös erdei kerékpározással, – időjárástól függően – búcsúzunk az Őrség mesés vidékétől.

#hateszelerteelered

Kapcsolódó cikkek