fbpx

A mediterrán Mallorca 6 nap (Gasztró, Jóga, Életmód) 2017. Június 12-17.

Amire számíthatsz:

– szállás: 5 éjszaka, elhelyezés kétágyas szobában ( A szállás a Randa melletti  XIII. sz.középkori kúriában)

– jógaterem, úszómedence, kézműves látogatások, szigeti kirándulások, gasztronómia túravezetések

– GLUTÉN-LAKTÓZMENTES napi 3 étkezéshez szükséges alapanyag, superfoodok

– 5 x smoothie & zabkása reggeli, 5 x ebéd, 5 x vacsora, tiszta szűrt vízzel (Vegetáriánus,mediterrán (laktóz/ gluténmentes) esetenként a napi kirándulásainkhoz igazítottan elcsomagolt verzióban.

 – jógaórák, 2 SUPjóga/túra, tematikus (ayurvéda/táplálkozási ismeretek, jógafilozófia, védikus asztrológia, férfi-női szerepek/emberi kapcsolataink….stb)vezetett beszélgetések

 manor-house-of-the-13th-century-in-randa--882727E161CB10B2E04400144F401E08_223800_1_1

Első nap:

A nap folyamán érkezés Palma de Mallorca repterére, ahonnan kisbuszos transzferrel vagy általunk bérelt autókkal elindulunk a sziget keleti felébe Randa városa felé.

/Szállásunk, és egyben a jóga órák helyszíne egy XIII. századi vidéki autentikus spanyol kúria(finca) lesz, 7 db kétágyas szobával, szabadtéri medencével és rusztikus berendezéssel. (Randa településhez közel) Madárcsicsergős reggeleken, itt a citrom és olivaliget közepén fogyasztjuk majd el a zöld turmixokat, vegetáriánus (laktóz/ gluténmentes) reggelinket,  illetve a profi chef által készített vega/vegán/ mediterrán könnyű, energetizáló ebédet és vacsorát. /

fb9

Megisszuk az első friss narancslevünket, megismerkedünk a csapat tagjaival, majd elfoglaljuk a szállásokat, kiosztva, kisorsolva a szobákat.( 2 ágyas elhelyezés) Gyorsan átöltözünk és egy könnyed, átmozgató jógával, jóga kriával levezetjük a maradék stresszt, és az utazás fáradtságát.  Vegetáriánus/mediterrán (laktóz/ gluténmentes) vacsoránkat is itt a a kúria szalon-ebédlőjében tálalják, miközben a késői naplementében gyönyörködve egymásról és a 6 napos tábor céljáról többet megtudunk.

Kicsit lelassulunk, átvesszük a kabócák esti rezgését, majd nyugovóra térünk az otthonos, autentikus szobáinkban. Kiadós, mély alvás reggelig.

Yoga-Retreat-Mallorca-das-Spiritual-Mallorca-Retreat-AdventurewMásodik nap:

 

Ébredés után, dinamikus jógával kezdjük a napot a terméskő-falu jógateremben, ahol a reggeli ébredő táj panorámájában gyönyörködhetünk a napköszöntések közben. A Pranayama  és az Asanák szekvenciájának gyakorlásával, gyakorlásunk a testi és szellemi méregtelenítést, és energetikai feltöltődést biztosítja számunkra. Az óra végén testileg átmozgatva, lelkileg-szellemileg frissen, feltöltődve mondjuk el közös Mantránkat.

Reggeli superfood-os smoothie-nkat közösen készítjük és fogyasztjuk el itt, részletesen kitérve az összetevők élettani hatásaira, és a táplálkozásunk reformjában betöltött szerepére. Interaktív beszélgetésben közös célokat fogalmazunk meg, az egyéni életmódváltásunk sikerességéhez : változatos témákkal( ayurvéda, táplálkozási ismeretek, védikus asztrológia, jóga filozófia, férfi-női szerepek/energiák…)

Zuhany, és ellazulás: pihengetés a kertben, csobbanás a medencébe, olvasgatás, …stb , Aki szeretne, felfedezésre indulhat,sétálhat kicsit a közeli településen , ebédig, amit közösen a  szállásunkon fogyasztunk el. (Randa városkája Mallorca egyik legrégebbi települése, megannyi csodás épülettel, templommal, Baleári /mór stílusjegyekkel .)

/A kimagasló ételminőséget és a lokális ízeket felvonultató séf a vegetáriánus, mediterrán konyha bajnoka, így a mi étkezéseink – táborunk jellegéből adódóan –elsősorban a megtisztulást, megújulást, és nem a mértéktelen „érzék kielégítést” hivatottak betölteni./

IMG_4637w

Ebéd után egy kicsit pihenünk, magunkra véve a spanyol/ tradicionális „SZIESTA” bársonyos, mámorító „semmittevését”, majd kora délután autóinkba ülve ellátogatunk –időjárástól/szélviszonyoktól függően a sziget egyik meseszép fehér homokos strandjára( Es Trenc), ahol kilazulunk, és feltöltődünk. A nemzeti parkból visszafelé a tengeri só lepárló üzemét/kisboltját is megtekintjük.

Visszaérkezve a jógaterembe, könnyed jóga+hangtál-meditációval folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük csakráinkat a hangtálak mennyei hangjával.  „Felocsúdva utazásunkból”, jól fog esni a finom vacsoránk. Akinek marad energiája, a vacsora után személyiségfejlesztő beszélgetésre- a csodás kertben a csillagos égbolt alatt- velünk marad, melyből kiderül, miként segíthet a helyes táplálkozás, a jóga, a jóga filozófia a problémáink feltárásában, és a „mókuskerékből” való kilépésben.

fb7w

 

Harmadik nap:

Ezen a napon ismét reggeli dinamikus jógával kezdünk (napsütés erejétől függően, akár a medence partján) testtartás javító és korrigáló nyújtásokat, és gyakorlatokat, és a helyes légzéstípusokat gyakorolva,  utána pedig új superfoodokat ismerünk meg és keverünk bele a reggeli smoothie-kba. Folytatjuk a beszélgetésünket Ayurvédikus irányba, így mindenki egy kicsit megismerheti ezt a 6000 éves (legősibb) életmód tudományt,(Science of Life) és iránymutatást kaphat önmaga Dosha tipusára vonatkozólag, melyből például kiderül milyen ételek, élelmiszerek valók és nem valók számára.

 

Zuhanyzás, átöltözés után meglátogatjuk a sziget középkori, kézi üvegfújó manufaktúráját, ahol a több száz éves, hagyományőrző gyártásba is belepillanthatunk, és vásárolni is lesz lehetőségünk.. A családi üzem látogatása után elindulunk a SUP bázis felé, ahol délután majd átvesszük a SUP deszkákat és oktatónkkal egy túrát vagy SUP jógaórát tartunk a csodás smaragdzöld vizű partszakaszon,(időjárás/vízviszony függően) átadva magunkat a tenger habjainak és a SUP deszkák hátán felfedezzük a partszakasz öbleit, türkizkék csodáit. Naplementekor SUPyoga órák során csendesedünk el, megtalálva a külső-belső egyensúlyt és harmóniát.

Ezelőtt azonban egy izgalmas pick-nick ebédet fogyasztunk a séfünk ajánlásával, csomagolásával, egy nyugalmas, kellemes partszakaszon vagy Palma de Mallorca megtekintése közben/után, annak egyik parkjában. A délutáni SUP –ozás követően-útban a lakhelyünk felé-egy helyi, történelmi településen Gasztro Stop:

Egy helyi ital, üdítő, limonádé, és 1-2 mallorcai különlegességet, tapast (spanyol gasztró falatkák) fogyasztunk, elcsevegve a „vizes élményeinkről”hódolva a helyi szokásoknak, és előkészítve „a terepet” a fenséges vacsoránknak, mellyel a chef vár minket a szállásunkon.

15420955_1546088108741004_3161723670767825201_nw

Negyedik nap:

Ezen a reggelen ismét reggeli dinamikus jógával kezdünk (napsütés erejétől függően, akár a medence partján) testtartás javító és korrigáló nyújtásokat, és gyakorlatokat, és a helyes légzéstípusokat gyakorolva, utána pedig új superfoodokat ismerünk meg és keverünk bele a reggeli smoothie-kba. Folytatjuk a beszélgetésünket most a Védikus Asztrológia irányba, így mindenki egy kicsit megismerheti ezt a manapság divatostól egy cseppet eltérő tudományt, és iránymutatást kaphat önmaga Zodiákusa, Aszcendensére vonatkozólag, melyből például kiderül milyen Lelki/szellemi változások a lehetőségei és a feladata önmaga számára élete során.

Zuhanyzás, átöltözés után meglátogatjuk a sziget középkori, apátságát (Lluc) majd déli irányba indulva megállunk Port Soller vagy /és (időfüggően)  Valdemossa varázslatos hegyi faluban, ahol a nevezetességek megtekintése mellett , egy izgalmas pick-nick ebédet fogyasztunk a séfünk ajánlásával, csomagolásával. A hegyi település felől leereszkedünk a SUP bázis felé, ahol délután majd átvesszük a SUP deszkákat és oktatónkkal egy túrát vagy SUP jógaórát tartunk, felfedezve a partszakasz újabb rejtelmeit. (időjárás/vízviszony függően) átadva magunkat a tenger habjainak, naplementekor SUPyoga órák során csendesedünk el, megtalálva a külső-belső egyensúlyt és harmóniát.

 

A délutáni SUP –ozás után-útban a lakhelyünk felé-egy másik helyi, történelmi településen Gasztro Stop:

Egy helyi ital, üdítő, limonádé, és 1-2 mallorcai különlegességet, tapast (spanyol gasztró falatkák) fogyasztunk, elcsevegve a „vizes élményeinkről”hódolva a helyi szokásoknak, és előkészítve „a terepet” a fenséges vacsoránknak, mellyel a chef vár minket a szállásunkon.

?????????????

Ötödik nap:

Ezen a napon ébredés után, ismét dinamikus jógával kezdjük a napot a terméskő-falu teremben, ahol a reggeli ébredő táj panorámájában gyönyörködhetünk a napköszöntések közben. A Pranayama  és az Asanák szekvenciájának gyakorlásával, gyakorlásunk a testi és szellemi méregtelenítést, és energetikai feltöltődést biztosítja számunkra. Az óra végén testileg átmozgatva, lelkileg-szellemileg frissen, feltöltődve mondjuk el közös Mantránkat.

Reggeli superfood-os smoothie-nkat közösen készítjük és fogyasztjuk el itt, részletesen kitérve az összetevők élettani hatásaira, és a táplálkozásunk reformjában betöltött szerepére. Interaktív beszélgetésben közös célokat fogalmazunk meg, az egyéni életmód/életszemlélet váltásunk sikerességéhez :változatos témákkal( jóga filozófia fókuszában: emberi kapcsolatok/ személyiségünk VS egyéniségünk férfi-női szerepek/energiák…)

Zuhany, és ellazulás: pihengetés a kertben, csobbanás a medencébe, olvasgatás, …stb , Aki szeretne, felfedezésre indulhat,sétálhat kicsit a közeli településen( Llucmajor) , ebédig, amit közösen a a szállásunkon fogyasztunk el. (Llucmajor városa Mallorca egyik legrégebbi települése, megannyi csodás épülettel, templommal, Baleári /mór stílusjegyekkel .)

manor-house-of-the-13th-century-in-randa--882727E161CB10B2E04400144F401E08_223800_13_1

 

Ebéd után egy kicsit pihenünk, magunkra véve a spanyol/ tradicionális „SZIESTA” bársonyos, mámorító „semmittevését”,  majd délután autóinkba ülve ellátogatunk –időjárástól/szélviszonyoktól függően a sziget egyik meseszép  sziklameredéllyel övezett, fehér homokos strandjára (Cala st Vincent), ahol kilazulunk, és feltöltődünk.

Visszaérkezve a jógaterembe, könnyed jógával, hangtál-meditációval folytatjuk a szeánszunkat. Az elernyedt izmaink után a tudatunkat is ellazítjuk, és feltöltjük csakráinkat a hangtálak mennyei hangjával.  „Felocsúdva utazásunkból”, jól fog esni a mediterrán, vegetáriánus vacsoránk. Akinek marad energiája, a vacsora után személyiségfejlesztő beszélgetésre- a csodás kertbe kiülve- velünk marad, melyből kiderül, miként segíthet a helyes táplálkozás, a jóga, a jóga filozófia a problémáink feltárásában, és a „mókuskerékből” való kilépésben.

Hatodik nap:

Repülőnk indulásától függően (igyekszünk ezt dél/délutánra foglalni) reggel jógázunk még egyet, és a smoothie-nk elkészítése után összepakolunk, és átadva a szálláshelyünket, elindulunk a reptér felé, búcsúzva ettől a varázslatos szigettől.

 

 

 

 

Részvételi díj tartalma:

– szállás : 5 éjszaka, elhelyezés kétágyas szobában ( A szállás a Randa melletti  XIII. sz.középkori kúriában)

– jógaterem, úszómedence, kézműves látogatások, szigeti kirándulások, gasztronómia túravezetések

– GLUTÉN-LAKTÓZMENTES napi 3 étkezéshez szükséges alapanyag, superfoodok

– 5 x smoothie & zabkása reggeli, 5 x ebéd, 5 x vacsora, tiszta szűrt vízzel (Vegetáriánus,mediterrán (laktóz/ gluténmentes) esetenként a napi kirándulásainkhoz igazítottan elcsomagolt verzióban.

 – jógaórák, 2 SUPjóga/túra, tematikus (ayurvéda/táplálkozási ismeretek, jógafilozófia, védikus asztrológia, férfi-női szerepek/emberi kapcsolataink….stb)vezetett beszélgetések

Utazás:
egyénileg foglalva, intézve (Air Berlin napi 4x járatait ajánljuk Bécsből) minél később foglaljátok annál drágább a jegy…kb 30 000 Ft /úttól indul…
/de tervezzük az Indulást és az érkezést összehangolni, ha valaki nem egyedül akar nekivágni…/
Jelentkezési határidő: 2017. Április. 30.

Early Bird: 2017. Március 31.-ig
A további részletekkel kapcsolatban várjuk érdeklődésed:

info@makeeathappen.com
06209343620

https://www.facebook.com/events/987483661396242/

 

Kapcsolódó cikkek

Hagyj üzenetet