fbpx

Lehull a lepel 2021- Elengedés 2022. Főpróba az Őrségben

Ebben a hangulatban utaztunk vissza Magyarországra 2021 december 12-én Judittal. Belső érzésemet kellett szabadjára engednem, hogy megtapasztalhassam, amit a JELEK mutatnak. De mit is jelentet ez nekünk:

2021 –ben vérégvényesen amellett döntöttünk, hogy mindent felszámolunk Budapesten, és a rég „óhajtott” változásba beleállunk: VÉGÉRVÉNYESEN VIDÉKRE KÖLTÖZÜNK, Mexikó után…LEHULLT A LEPEL=NINCS VISSZAÚT.

 

Ezzel a tudattal tértünk haza, a tél hidegébe…A tapasztaláshoz, kibéreltünk egy tündéri házikót Szattán, ahová leköltöztünk. Feldobtuk a labdát: annyit beszéltünk, képzelődtünk róla.. de hogyan fog a gyakorlatban menni a vidéki élet?

Bevallom: az első pillanatban már imádtuk. A faaprítást, tömegkályhát (ami 14 órán át adja a meleget 4 db fával) a reggeli madárhangokat, a portyázó szarvasokat, a napfelkelték, naplementék színeit, melyhez az égbolt szolgáltat vásznat, a csendet mely körülölel és megnyugtat, a hosszan tartó perceket, melyeket nem szakítja félbe valami külső vibrálás…

Naponta sétáltunk az erdőben, kézműves vásárokba jártunk, felfedeztük a közeli városokat. Mind pozitív benyomást keltett. Ezt most nem szépirodalmi/tartalmi értelemben írom, hanem a valóság tükrét fordítom felétek. Igazából az jött ki, szinte egyszerre a szánkón: „ezt a változtatást miért húztuk ilyen sokáig?”

Nyílván ennek alapját adják az Őrségi emberi, baráti kapcsolataink, amikre inkább rátaláltunk, vagy jelzés értékűen jelezte az Ég, semmint kiépítettük őket.

A Karácsony is végre úgy telt, ahogyan 30 éve vágytam…nyugalomban, békességben, békében a természet közelségében.

Időnként felmentünk Budapestre függőben maradt ügyeinket intézni, de egyik alkalommal például vonattal jöttünk vissza egészen Őriszentpéterig…csudajó volt. (igazából IC vel Budapest-Zalaegerszeg 3ó 10 perc, kocsival sem gyorsabb, ha összeszedünk egy kis dugót útközben…)

Az őrségi fények, az illatok, a tiszta levegő, mind erősítette bennünk az elhatározásunk helyességét.

2022 Januárban már-az Őrségi életünkkel kapcsolatos- konkrét tervekkel, feladatokkal, határidőkkel indultunk vissza Mexikóba, ahol újabb tanulságok, tapasztalások vártak, nem beszélve a Jógatábor előkészületéről….

 

 

Kapcsolódó cikkek