fbpx

JÓGÁZÁS ELÍTÉLÉSE NAPJAINKBAN

Néhány napja kering az interneten egy video, amiben egy közösség vezetője “démoninak” nevezi a jógát, és a jógázást gyakorlókat.

https://www.youtube.com/watch?v=pBNIP_P44Nc

Nem szeretnék én most itt belemenni, hogy a jóga melyik fajtájára, típusára gondolhat a videoban beszélő személy,  illetve mennyire ismerheti a védikus kultúrát, ha összekeveri azt a hinduizmussal. Nem utolsósorban: a Jóga, Krisztus előtt több évszázaddal jelen volt az emberek életében, melyre korabeli írásos emlékei is utalnak…. Mndenki eldöntheti, melyik jógatípust gyakorólja, melyik a “legjobb” …vagy ilyesmi. Arra gondolok, hogy a “fehér ember” milyen arrogánssá, önzővé vált napjainkra, hogy egy több, mint 5000 éve lejegyzett, leírt, és azóta is fenmaradt spirituális módszert ilyesfajtán bírál? Honnan ez a hihetetlen TUDÁS? Mire is támaszkodik? Miből tiszta, hiteles, megkérdőjelezhetetlen testi, lelki, tudati állapotból fakad ez a felvetőnél.? Csak nem abból, hogy akik a jógára költenek, igazából miért nem náluk fizetik be a pénzüket?

Pont úgy érzem, hogy aktuális egy korábbi TV2-bejegyzésem, ahol a reggeli műsorban is kiderül, hogy még a modern orvoslás is elismeri más alternatívaként-akár súlyos betegségek megelőzésére, kezelésére, az egészségmegőrzésre a jógát…Még akkor is, ha csak a MOZGÁS/LÉGZÉS részéről beszélgetünk…a filozófiai -életmód részét nem is érintettük még. Márpedig, ha : ” A TEST A LÉLEK TÜKRE”….akkor érdemes továbbindulni ezen  lelki út mélyebb felfedezésére, hogy megtaláljuk valódi Önvalónkat, és el tudjuk helyezni azt a Világban.

https://tv2.hu/fem3/musoraink/fem3cafe/23558_majdnem-minden-masodik-not-erint-az-inkontinencia.html

Kapcsolódó cikkek